Schoolproject Ik + Jij = Wij 

De basis voor lichamelijke en relationele ontwikkeling wordt gelegd als baby's geboren worden.
Via aanraking kan een kind zich hechten aan zijn ouders. Als een kind opgroeit ervaart een kind hoe zijn/haar lijf eruit ziet en ontwikkelt. Ook leert het hoe lichaamsdelen heten en dat jongens en meisjes verschillen. In een volgende fase van de ontwikkeling leert het kind samen met anderen te spelen, vriendschappen maken en het leert gevoelens te begrijpen. Als kinderen in de puberteit komen worden gevoelens sterker. Een kind krijgt vragen over verliefdheid, zoenen, vrijen, ziektes en voortplanting. Het onderwerp neemt daardoor een steeds grotere plek in bij het kind én in zijn omgeving.

Onze school vindt het belangrijk dat kinderen actief leren over lichamelijke en relationele ontwikkeling op een manier die bij hun leeftijd en belevingswereld past. Daarom maakt de school gebruik van het lespakket 'relaties en seksualiteit' ontwikkeld door Rutgers WPF.
Door les te geven over de genoemde onderwerpen leren kinderen geleidelijk over hun lijf, groeien, gevoelens en relaties. Hierdoor worden ze weerbaarder en wordt ook tegenwicht geboden aan beelden, verhalen en ontwikkelingen die zich in onze maatschappij afspelen.
 
Thema 2021 Thema IK + JIJ = WIJ, samen...
22oktober2020
zoals ieder jaar een super gezellige dag......