KONINGSSPELENDAG 2021

23-04-2021
Thema 2021 Thema IK + JIJ = WIJ,
samen buitensporten is leuk en gezond!!!

KONINGSSPELENDAG  2021 HAZERSWOUDE  DORP


De Koningsspelen zijn in 2013 voor het eerst gehouden. Nu is het Oranjefeest - met jaarlijks 1,2 miljoen deelnemers van ruim 6.000 scholen - niet meer weg te denken. Vorig jaar konden door COVID-19 de Koningsspelen niet doorgaan. Dit jaar wel, zij het kleinschaliger.
De Koningsspelen 2021 staan in het teken van "SAMEN ". Corona laat zien dat we elkaar hard nodig hebben. Met het thema "IK + JIJ = WIJ "laten we zien dat SAMEN net dat beetje extra geeft.
De drie basisscholen in Hazerswoude dorp hebben op 23 april een sportprogramma voor de eigen school georganiseerd. Een gezamenlijke Koningsspelendag, zoals in voorgaande jaren, was binnen de coronamaatregelen niet mogelijk.
Voor de grote sportdag op 23 april hebben de scholen naar elkaar een filmpje gestuurd om elkaar te enthousiasmeren.

Hoe zag de dag eruit?
De dag startte op de scholen dansend en zingend met het Koningsspelenlied van Kinderen voor Kinderen "ZIJ  AAN  ZIJ ".
Voor de allerkleinsten waren er allerlei sport- en spelonderdelen uitgezet op en rondom het eigen schoolplein, zoals zaklopen, balwerpen en flessenvoetbal.
De leerlingen van groep 3 t/m 8 hebben binnen en buiten gesport; Michaëlschool in school en op het eigen plein, de Johannes Postschool op hun eigen schoolplein en de Springplank op de velden van de voetbalvereniging. Naast de bekende sporten, stonden ook nieuwe spellen op het programma.
Het weer was prima voor de buitenactiviteiten; ondanks de wat lage temperatuur, liet het oranje sportzonnetje zich regelmatig zien.
Het doel van de Koningspelen is, de kinderen te laten merken hoe belangrijk en leuk het is om samen te bewegen. Gezien het enthousiasme van de kinderen tijdens deze dag, is dit doel zeker behaald !! 
Thema 2021 Thema IK + JIJ = WIJ, samen...
22oktober2020
zoals ieder jaar een super gezellige dag......